onsdag 7. april 2010

Påsken er over for denne gang

Vi har tilbrakt påsken i båten som vanlig, men denne gangen har vi ikke reist så langt som vi vanligvis har gjort. Det ble ikke tur til Strömstad og Koster i år, vi holdt oss i hjemmelige farvann, i vår andre "hjemmehavn" Dragsund på Håøya(ved Drøbak). Der har vi slappet av, gått turer og sett på naturen forandre seg, fra den ene dagen til den andre. De siste rester av snø forsvant med regnet og Blåveisen spratt frem og satte knopper, vi så også årets første Linerle. Svaner og ender begynte sin kurtise og det forundrer meg ikke at det om noen uker dukker opp noen små dunnøster.
Selv om det stort sett regnet hele uken så ble vi ikke alene i Dragsund, det dukket opp både den ene og den andre båten, men den eneste kjente var "Laguna" med Else-Brit og Kjell ombord, ja de dukket ikke akkurat opp da - de var allerede kommet (torsdag før palmesøndag).  Kjell og Else-Brit er iverige fiskere og de delte gjerne med oss. Vi hadde ikke med oss jolle så vi fikk satt noe garn.
Mandag var vi på en lang tur og etter tilbakekomsten til båten skulle vi få av oss det våte tøyet og ta på tørt, noe som er en ganske enkel sak - men den gang ei - i det Ole-Jørgen skulle ta på seg buksa, så smalt det til i ryggen hans.  Slikt er ikke noe trivelig så tirsdag morgen tok han kontakt med kiropraktoren og fikk time på ettermiddagen, og da var det bare å pakke sammen og reise hjem til havna.  Vi bestemte oss for å bli i båten for vi regnet med at etter et par tre behandlinger så ville ting rette seg og det gjorde det.  Han hadde en bahndling tirsdag, en på onsdag og en på torsdag. Etter at han kom tilbake så reiste vi ut til Dragsund igjen. 

Resten av påsken tilbrakte vi sammen med våre venner og etter at de reiste hjem Påskeaften, dukket det jammen opp noen andre kjente også, "Escada" og "Toya". "Toya" reiste videre etter et par timer men vi hadde en hyggelig kveld, med god mat, litt godt i glasset og bål.

1 påskedag fikk vi endelig litt sol og kunne gå en tur uten regntøy, og det var kjempedeilig å slippe regntøyet. "Escada" reiste hjem utpå ettermiddagen og så ble vi helt alene - bare naturen og oss. Vi våknet 2. påskedag til fortsatt brukbart vær og etter en lang frokost, var det tid for oss å pakke sammen og sette kursen hjemover igjen, og selv med Ole-Jørgens ryggproblemer så har vi hatt en riktig trivelig og koselig påskeferie - uten kjas og mas - og med rikelig med tid til å bare være sammen.

Bildene viser:  (Bergkrystaller i stein) (Ole-Jørgen klatrer over et tre som har falt i løpet av vinteren) (Kart over Håøya - den røde prikken er Dragsund)
Vil takke kjæresten min for en deilig uke.


1 kommentar:

  1. Høres ut som om dere har hatt det veldig flott ;o) Synd at din kjære fikk problemer med ryggen, men han er på beina igjen, og dere har kost dere! Ha en flott kveld.

    SvarSlett