mandag 19. mars 2012

Dublin-tur

Ja, vi har nå vært i Dublin, og det ble en kjempetur.

Vi startet reisen på Gardemoen torsdag morgen og alle fikk plass på flyet, som var overbooket.

Flyturen gikk greit og etter ankomst i Dublin gikk turen til hotellet som vi hadde bestilt og betalt på forhånd, men det viste seg at på grunn av overbooking så hadde hotellet oppgradert oss til sitt søsterhotel som lå 50 meter lenger bort i gata.  Så istedet for å bo på et 3 stjerners så havnet vi på et 4 stjerners hotel.  Vi hadde booket O'Callaghan Mont Clare men vi endte opp på O'Callaghan Alexander. Hvor vi fikk kjempestore rom, med lekkert bad og sittegruppe. Sengene var enorme, minst 2,5 meter brede og like lange, med skikkelig dyne (like stor som senga) og gode madrasser. Sov kjempegodt.

Tordag kveld etter ankomst så ble det tid for middag på Brasserie Pearl hvor vi spiste nydelig mat med godt drikke til.  En restaurant som jeg vil anbefale.  Dette er ikke en billigrestaurant, men absolutt å anbefale.


Fredag ble det sightseeing - vi brukte en Hop-on-hop-of buss og selv om det var småsurt og regn så fikk vi da sett oss om.  Vi besøkte bl.a. Guinness-bryggeriet

hvor vi fikk en virtuell reise i historien bak dette ølet og bryggeriet


Vi besøkte også et par puber og spste også pub-lunsj (Fish&Chips ble det på oss).

Kveldens middag ble inntatt på  Admiral en russisk restaurant, med god og rimelig mat, men med veldig høy musikk og forferdelig akustikk, så der ble det bare en kjapp middag før vi gikk på pub for å innta kaffe, avec og litt annet.  Kvelden ble avsluttet i baren på hotellet.Lørdagen opprant og etter en bedre frokost på hotellet gikk vi ut i byen for å ta del i St.Patricks Day feiringen. Trengsel, masse mennesker og det virket som om alle de mennesker som bor i og utenfor Dublin var på sammes sted.  Helt, fullstendig kaos, det var sild i tønne og stinn brakke overalt, så det var litt av et folkeliv.  Alle hadde på seg noe grønt, og alle hadde en eller annen form for hodeplagg, kløverpynt, både strikket sydd, i plastikk og ekte kløver i knappehullet. Det sies o at vi feirer vår nasjonaldag med brask og bram, men irene kan virkelig også feire sin nasjonaldag.  Parader, sang, dans, mye øl, tivoli, ballonger og glade barn og voksne.


Det å finne et sted for å spise middag denne kvelden var ikke enkelt, men etter god hjelp fra resepsjonisten på hotellet så fikk vi bord på FXB Steak and Seafood Resturant i Pembroke Street.   Her spiste vi meget bra, alle valgte en eller annen form for biff/T-bone og alle var fornøyd, biffene ble stekt/grillet til det perfekte og det var så mørt at vi ikke trengte kniver i det hele tatt.  Ikke vet jeg hvordan de klarer å lage en biff well-done uten at den blir tørr, men det klarte de med glans. I tillegg var jo servicen upåklagelig. Dette var i allefall min beste middagsopplevelse på turen, selv om maten på Pearl også var helt super, så får i allefall FXB stor stjerne i min bok.

Søndagen kom så alt for fort, så etter frokost var det tid for utsjekking fra hotellet og starte turen hjemover igjen.  Vi tok taxi til flyplassen og som avsluttning ble det tid for et lite besøk i puben ved gaten på flyplassen.  Vi hadde strålende solskinn på turen hjem til Gardemoen og Norge så de av oss som hadde vindusplass på flyet fikk sett både deler av Irland, Scotland, Norsjøen og syd-Norge i klarvær.  En flott avsluttning på en hyggelig tur.

På Gardermoen ble det tid for litt tax-free shopping før vi sa takk for turen til hverandre og dro hvert til vårt.  Det ble ikke noe shopping i Dublin, ikke fant jeg noen garnbutikk heller. Forresten, jeg kjøpte en hårbørste og et par strømper for det hadde jeg glemt å pakke ned.

Kjempekoslig tur som vanlig og takk for laget til Grethe, Jan-Olav, Annie, Egil, Wenche, Magne, Knut, Andre og Harald.  Det var jo bare så utrolig synd at Sidsel ikke fikk vært med, men lungebetennelse har det best hjemme.  


1 kommentar: