torsdag 28. april 2011

Påsketur

Palmelørdag la vi ut på tur, med M/Y Charente og vi håpet jo på flott påskevær og en flott ferie.

Vi reiste kjapt ned til Dragsund på Håøya og overnattet til søndag og startet ganske tidlig på formiddagen med kurs for Strømstad. Vi fikk en nydelig tur, nesten ikke vind (lett bris) og ingen bølger så turen gikk raskt og etter 2,5 timer var vi fremme. I Strømstad hadde M/Y Elise med Elisabeth og Erik ombord allerede ankommet og vi hadde en trivelig ettermiddag og kveld med nydelig solnedgang.

Mandagen var avsatt til bunkring og proviantering så etter en halvtime i kø på Systemet fikk vi fylt opp handleposene med masse deilig mat for påsken og et par-tre kartonger vin. Etter handleturen var det tid for lunsj ombord før vi reiste videre den indre leia fra Strømstad og ned til Rundø hvor M/Y Bjanni med Anne og Bjørn ventet.

På Rundø ble det grilling og hygge på land utover kvelden før vi tørnet inn for en god natt's søvn. Dagen etter skulle Anne og Bjørn videre. Vi gikk en tur rundt på øya og koste oss i solskinnet.
Dagen etter reiste også vi videre med kurs for Ramsø og på Ramsø traff vi også andre båtvenner som allerede hadde vært der et par dager. Vi hygget oss og gikk på tur.

Langfredag satte vi kursen hjemover igjen men stoppet på Gjetøy (rett syd for Hankø) og Påskeaften gikk vi en tur til butikken på Hankø (1 time hver vei) for å få litt mere melk og friske grønnsaker. Etter butikkturen var det tid for å starte tillaging av påskemiddagen. Elisabeth og Erik skulle ha lammestek og selv skulle vi kose oss med pinnekjøtt. Pinnekjøttet ble særs velykket og kålrotstappa smakte fortreffelig, måltided ble avsluttet med dessert, kaffe og cognac. Desserten var friske jordbær marinert i appelsin og balsamico servert med lett pisket kremfløte.

Påskedagen pakket vi sammen på Gjetøy og satte kursen til Dragsund hvor vi skulle tilbringe resten av påsken. Når vi ankom Dragsund var det mange andre venner som også hadde tatt turen ut med båten i påsken så det ble en trivelig og livlig kveld. 2. påskedag satt vi ute på brygga og koste oss så lenge som mulig før vi før avreise spiste middag.

Vi ankom brygga i Oslo ved 18-tiden og da var det bare å pakke sammen skittentøy og alt det andre som skulle være med hjem etter en alle tiders påsketur. Været var helt nydelig - strålende sol, blå himmel og temperaturer opp i et parogtjue grader. Værmessig så må dette ha vært århundrets påske.

Det ble også tid til litt strikking og jeg fikk strikket et par sokker til meg selv i Sterk garnet jeg fikk fra min aprilvenninne og begynte på et par sokker til min kjære og fikk strikket litt på kjolen min også. Men kjolen blir ikke bra til meg fasongmessig så den kommer jeg til å rekke opp igjen.  Må finne et annet mønster med en fasong som passer bedre.

3 kommentarer:

 1. Høres og ser ut som en koselig tur... :)
  Kjekt å se du har hatt en fin Påske :)

  SvarSlett
 2. Høres helt nydelig ut.
  Jeg er ikke spesielt båtvant selv, men synes det er utrolig deilig når jeg er utpå en tur med svigers.

  Trist at kjolen må rekkes opp. Vet alt om sånt! :D

  SvarSlett
 3. Høres ut som en deilig påske Charente! jeg er oppvokst med båt, og alle sommerferier tilbrakte vi på den. Savner det litt, og har kompensert med en kajakk..hihi Da kommer jeg meg iallefall ut på bølgan blå!

  Du får ha ei strålende helg!!! Skal dere på tur kansje?

  klem klem :-)

  SvarSlett