tirsdag 16. februar 2010

Pinneklirr..

I dag er det første arbeidsdag i ny jobb og jeg er fryktelig spent, men regner med at det går bra. 
På strikkefronten har jeg fått gjort ferdig ponchetten som jeg syntes ble litt liten så den kunne med fordel ha fått en 5-6 mønsterrapporter mer, men hadde ikke mere garn. Så ponchetten havner i gavekurven.

Jeg har også fått gjort ferdig mitt hemmelige design prosjekt Charente's Lettvinte Lue. Oppskriften vil komme her så snart den er ferdig.
Luen er strikket i 2 deler og er montert ved hjelp av 3-needle-bindoff og jeg brukte tubular cast on for opplegget. Garnet er Pickles Cashmerino Silk .Den er også pyntet med knapper fra samme leverandør som har laget de jeg brukte på Charente's Lettvint hals.

fredag 12. februar 2010

Som dagene går....

Sitter her å suger på en "god karamell"

for i dag har jeg vært å undertegnet ansettelseskontrakt som en slags prosjekts-koordinator/-sekretær for et samarbeidsprosjekt hvor bl.a. Ullevål Universitetssykehus og Universitetet i Oslo er involvert.  Jeg er kjempeglad for å få denne jobben og jeg gleder meg til å ta fatt.

Starter allerede førstkommende tirsdag, direkte i et prosjektmøte hvor jeg kommer til å treffe alle involverte på en gang. Dette blir gøy, spennende og samtidig er jeg littebittegrann nervøs, men det skal man være når man begynner med noe nytt.

torsdag 11. februar 2010

Pinneklirr....

Som jeg sa i mitt forrige innlegg så skulle jeg knote ned oppskriften på halsen (Charente's Lettvint Hals) og det har jeg nå gjort og dere finner den under Mine Oppskrifter

Pinneklirr

Strikket en liten hals i går kveld, som fikk noen søte hatteknapper i porselen.  Oppskriften tok jeg ut av eget hode men skal forsøke å knote den ned slik at den kan bli tilgjengelig for de som ønsker seg maken. Strikket i Pickles Cashmerino Silk

Ha en flott dag

onsdag 10. februar 2010

Som dagene går.... - er våren på vei?

Har våren begynt, ja for når solen skinner og den varmer opp ute på terrassen så begynner det så smått å dryppe litt fra taket og snøen smelter littebittegranne i varmen fra solen.

Jeg lengter etter vår, sol og skikkelig snøsmelting sånn at vi snart kan få nyte dette igjen.
Får så absolutt litt vårfølelse og gleder meg til å sette meg ut på terrassen (i solveggen) med solbriller, en god kopp kaffe og strikketøy. Det skal bli deilig å slippe snø og slaps, sette vekk snøskuffer og ta frem båten fra preseningen og kunne reise ut på bøljan blå igjen. Nå er i hvertfall jeg møkka lei vinter. Jeg skal ROPE HØYT så kanskje kommer sommeren snart også.


Ha en flott dag.

tirsdag 9. februar 2010

Pinneklirr - Ashley variant

Her kommer en lue til, den ble litt avkortet da jeg fikk alt for lite garn.  Jeg avsluttet mønsterrapportene etter omgang 32 for så å felle av. Etter fellingen hadde jeg igjen 14 cm garn så det holdt akkurat. Jeg la opp 136 masker med tubular cast on with scrapyarn. Luen er stikket i superwash garnet Regia Softy (39% ull 61% Polyamid) på pinne nr. 3,5 for vrangbord og 4 på resten.
Her er den uvasket og ublokket.

mandag 8. februar 2010

Vinteren holder fortsatt stand, det er -8 grader og værmannen melder om fortsatt kaldt men forventer sol i hele dag.  Foreløpig er det fortsatt mørkt ute, men det tar ikke så lang tid før lyset tar over for mørket.

Helgen har vært koslig, vi har vært i båten og hatt det fint der. Godt og varmt inne i båten og det var deilig i solen på akterdekket i går. Lørdag hadde vi et trivelig selskap med deilig mat sammen med de andre styremedlemmene og deres respektive, vi hadde et nydelig koldtbord med bl.a. hummer og spansk spekemat som ble levert av Nobel Catering. Upåklagelig service og levering.

I dag skal jeg på skolen for å planlegge møtet med ny arbeidsgiver som vi skal i møte med senere i uken, jeg sier vi for en av foreleserne på skolen skal være med på møtet. Gleder meg til ny jobb selv om det til å begynne med er en praksisplass så skal de bli deilig å kunne begynne å jobbe igjen. Det blir nok mye nytt og det blir en utfordring å jobbe med helt andre ting enn det jeg har jobbet med de siste årene. Jeg gleder meg til å ta fatt, for dagene blir ganske lange hjemme selv om jeg de siste par månedene har vært på skole, så er jo ikke det helt det samme som å være i arbeid.

Mariann og Theo's bryllupsplanlegging er godt i gang og for tiden sitter vi å forsøker å finne ut hvordan invitasjonene skal være og ideene har vi nå arbeidet oss igjennom og det ser ut til at løsningen på lay-out for disse er klar, men foreløpig er det hemmelig. Mariann's brudekjole er ferdig og den er helt utrolig lekker. Her ser dere en detalj fra kjolens overdel. Hele overdelen er håndbrodert  med ferskvannsperler, plajetter og swarovskikrystaller.

Hun har også begynt jakten på Theos antrekk, og det er like vanskelig som å finne den perfekte brudekjole, så vi får vel ganske mange turer i forskjellig butikker før det rette er funnet. Ikke nok med dette så skal man finne sko og annet tilbehør også. Selve bryllupet på Mauritius er stort sett ferdig planlagt men selskapet hjemme i Norge skal også komme på plass, datoen for dette blir Nyttårsaften 2010.

På strikkefronten har det vært stille denne helgen, har bare strikket bittelitt på sjalet av hemmlig venn garnet, men det begynner å ta form. I tillegg skal jeg legge opp til Ashleyluen igjen, men velger antagelig noe annet enn Tynn Alpakka som jeg forsøkte med og rakk opp igjen., men har ikke helt bestemt hva jeg skal velge fra lageret mitt ennå.

Håper dere alle for en fin dag i dag.








torsdag 4. februar 2010

As the days pass by....

It is still snowing and it is -4 C outside. Here you can see what it looks like from my terrace.


Today is the day of cleaning the house for the weekend, and packing for an overnight stay in our boat. We are staying in the boat because we are hosting a party on saturday and it will be easier for us to be in the boat than travelling back home in a taxi after the party. Taxi costs to much money and it is so nice to stay in the boat even if the marina is frozen, the boat stays clear of the ice because we have a bobleingsystem which keeps it open around the boat.

I have desided to use the yarn I got from my secret friend from the International Swap group on Ravelry and it will be this ponchette which I bought on Patternfish. I think it will look lovely with the Mountain Color Silk n' Ewe yarn

onsdag 3. februar 2010

Som dagene går...

Dagene bare flyr av sted, kulda holder seg og snøen laver fortsatt ned her i Oslo. 
I dag har jeg ikke fått gjort noe særlig mer enn å ta bilder og lagt ut et takke innlegg på International Swap gruppa på Ravelry.
Jeg hentet pakken min i går og den inneholdt som dere ser i forrige innlegg et skikkelig lekkert garn, har ikke helt funnet ut hva jeg skal lage av det så det blir nok lagt på vent enn så lenge.

Ikke har jeg før blitt ferdig med ett selskap men jeg får ett nytt førstkommende lørdag. Da skal jeg være vertinne for et selskap på 20 sammen med min kjære. Denne gangen skal jeg ikke lage maten, men jeg må stå for pynting og dekking av bord.  Selskapet erden årlige avslutningsmiddagen for styret i båtforeningen vi er medlemmer av og hvor min kjære er formann. I forbindelse med dette selskapet så skal vi overnatte i båten så på fredag blir det å reise til båten for å fyre opp og få satt på plass det vi trenger i helgen.  Vi får ikke reist ut ennå for isen ligger tykk i Forgnerkilen ennå, men vi får da litt båtfølelse for vi ligger på vannet (boblehavn) så det er isfritt rundt båten.

Før vi kommer så langt holder vi på med å lage innbydelsene til bryllupet til min datter Mariann og hennes Theo, skal legge ut et bilde når vi har fått ferdig noen, og i tillegg til dette har jeg fått ny jobb så jeg må jo forberede meg på det også, jeg skal tilbake til kontorjobb etter flere år i butikk så det blir spennende.
Jeg er spent men gleder meg.

Ha det fint alle sammen.

Knitting jingle

Thank you so much Christina, I do love my package. It arrived in good order and I picked it up at the postoffice yesterday. The measuring tape sheep was so funny and the yarn - I love the colours. The yarn is a wool/silk blend and handpainted and I have to think carefully about what to make of it. The picture of you and the pompom dahlias is so sweet.

















Close-up of the yarn Mountain Colours’ Silk ‘N’ Ewe (50% wool/50% raw silk) in the colourway Wild Raspberry. This picture is taken outside and because it is snowing it has some snowflakes sprinkled on it!



Thank you again, my  International Swap friend on Ravelry.

tirsdag 2. februar 2010

Pinneklirr

Selv på Elverum, får jeg strikket litt innimellom, jeg har strikket en Jaques Coustau lue i Koksgrått Østlandsgarn (Gjestal) til pappa, jeg har fått gjort ferdig mitt Lavish sjal, strikket i Pickles Cashmerino Silk

strikket en Tassled Hat som er en av luene for Månedens Lue 2010 februar på Norsk Strikkeforum

















Jeg fikk noe deilig blått alpakkagarn fra min strikkevenninne i januar som jeg foreløpig har fått gjort ferdig luen i oppskriften Simple Knots in a Row
og halsen er nå på pinnene.