onsdag 2. desember 2009

....som dagene går

I dag har jeg vært på tur.
En koselig tur sammen med mine medstudenter og forelesere. Vi møttes på skolen kl. 09:00 i dag morges og hvilken fin dag det ble. Været var bra, lettskyet pent vær og bittelitt sol som skinte igjennom skyene.Ganske kaldt, ca. -10 grader på morgenen idag, men det var bare å kle seg godt.


Turen gikk fra skolen, tvers over Torshovdalen og Torshov og frem til Hønse-Lovisas hus ved Beierbrua som går over Akerselva mot gamle Hjula veveri.
Etter hyggelig kaffestopp med hjemmebakte kaker i kafeen i Hønse-Lovisas hus tuslet vi nedover mot sentrum langs Akerselva.  Huset som kalles Hønse-Lovisas hus er forfatteren Oscar Braatens barndomshjem. Oscar Braaten er kjent som forfatter av bl.a.  "Ungen", "Den Store Barnedåpen" og "Ulvehiet". Vi som er "innfødte" Osloborgere fortalte det vi viste om de forskjellige bygg, industrier og bruer langs elva til våre medstudenter som ikke er født her.

Vi passerte Aamodt bru, en kjettinghengebru bygget i 1855.Broen er kjent på grunn av en inskripsjon på en støpejernsplate på et av bropillarene hvor det står:

100 MAND KAN IEG BÆRE, MEN SVIGTER UNDER TAKTFAST MARSCH.

At brua svigter og rører på seg kan jeg bekrefte for vi var noen stykker som marsjerte over brua og den hevet og senkte seg.Videre nedover mot sentrum passerte vi Cuba-parken hvor det hver 17. mai og flere ganger om sommeren arrangeres forekjellige kulturarrangement.
Langs elva er de fleste gamle industribygg og fabrikker nå restaurert og bygget om til trendy kontorer.

Vi hyggelige samtaler om det vi så. og opplevde underveis. Vi løste verdensproblemer" og hadde en flott formiddag.

Takk til alle sammen for en koselig dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar